Fedezd fel Isant!

Fedezd fel Isant!

Ezen az úton három nap alatt felfedezzük Isan természeti szépségeit, megismerkedünk az itt élő emberek mindennapjaival, kultúrájukkal, és az itt töltött idő alatt gasztronómiai körutazást is tartunk.

Thaiföld északkeleti része rengeteg látnivalót rejt, mégis kevés turista jár erre. Isan – ahogy az ország északkeleti részét alkotó 19 tartományt hívják – Thaiföld régi arcát mutatja végtelenbe nyúló rizsföldekkel, vízibivalyokkal, és a vidéki élet lassú tempójával. Az ország masszív idegenforgalma még nem hatolt be ide, és az angolt is nagyon kevés helyen értik. Isanban a nyelv és a kultúra legalább annyira lao, mint amennyire thai, mindez khmer és vietnámi hatással keveredve. A khmer befolyást az Angkor típusú műemlék romok bizonyítják legjobban, melyekkel tele van a régió, és Dél-Isanban sok faluban khmer a leggyakrabban használt nyelv, a laot pedig sokan anyanyelvként beszélik Isanban – sőt minden bizonnyal több lao származású ember él itt mint egész Laoszban. A legjobb minőségű selyem és pamut az országban ebből a régióból származik, és számos nemzeti park védi az ország legérintetlenebb tájait.

Chaiyaphum megye és a központja, Chaiyaphum, Isanon belül is a turisták által egyik legkevésbé látogatott régió, és mi éppen ezért választottuk bázisul. Egy nyugodt és békés vidéki kisváros ez meleg szívű emberekkel, kitűnő ételekkel, megdöbbentően magas színvonalú szálláslehetőségekkel és számos látnivalóval közel és távol.

PROGRAM

1. NAP

Érkezés

Érkezés Chaiyaphumba, transzfer a busz pályaudvarról, check-in a szállásra.

Isan115Tájékozódás

Felfrissülés után ismerkedés a várossal és annak történelmével.

Vacsora előtt a helyiekhez csatlakozhatunk kocogni vagy aerobikozni.

Vacsora

Este vacsora az éjszakai piacon: kacsa, ahogy Isanban készítik.

Esti program

Vacsora után megnézzük a város egyik elegáns szállodájában, miként töltik estéiket a város kultúrát szerető lakói. – Karaoke egy más életérzéssel.

2. NAP

Reggeli

Szem előtt tartva, hogy Isan etnikai és kulturális arcát a lao mellett khmer és vietnámi hatás is alakítja, reggeli egy vietnámi étteremben.

Iskola látogatásIsan114

Ismerkedés a thai iskolarendszerrel. Egy thai iskolában megnézzük, hogyan indul a nap.

ASEAN – Thaiföld és Délkelet-Ázsia jövője. Beszélgetés egy tanárral az ASEAN oktatásról.

Isan108Thaiföld Stonehenge-e

Elmegyünk a Phu Laen Kha Nemzeti Parkba, ahol megnézzük a Mo Hin Khao természeti képződményt, amit a thaiok szerényen csak Thaiföld Stonehenge-ének neveznek. Emellett több érdekes sziklacsoport, kő dzsungel és fantasztikus rálátás vár minket a végtelenbe nyúló síkságra.

EbédIsan109

Isanban rengeteg a folyó és a tó, így a hal az egyik meghatározó étel. Ebédre grillezett hal friss zöldségekkel a Lam Pa Tao folyóra épült gát-tó partján, aminek vizét nemcsak áramfejlesztésre és öntözésre használják, hanem ivóvíz készletként is, sőt az itt összegyűlt víz a Tat Ton vízeséshez is eljut.

Isan110Tat Ton vízesés

Látogatás a Tat Ton Nemzeti Parkban, aminek fő attrakciója a Tat Ton vízesés. Fürödni szabad!

VacsoraIsan102

Isan konyhaművészetében mi sem különlegesebb, mint a rovarok. Gyakran láthatjuk hogyan nassolnak sült bogarakat, de teljes értékű ételeket is készítenek belőlük. Sokan azt gondolják, ennek a szegénység az oka, de az isaniaknak erről egészen más a véleményük. Vacsorára hangya – hangya leves, hangyatojás omlett, hangyatojás friss zöldségekkel és nagy hangya saláta.

Esti program

Jéghideg italok és akusztikus thai élőzene.

3. NAP

Isan113Reggeli

Első utunk a reggeli piacra vezet, itt vesszük meg a reggelit – ragacsos rizs, grillezett sertés.

Phimai Történelmi ParkIsan103

Phimai ősi városa a modern Phimai területén található, mely az Angkor birodalom óta lakott. A Phimai Történelmi Park ad helyet a Thaiföldön található legnagyobb és legjobb állapotban lévő Angkor birodalom korabeli templom komplexumnak, amely közel ezer éves. A rekonstruált épületegyüttes hasonlít az egy évszázaddal később épült kambodzsai Angkor Wat-ra, csak kisebb annál.

Isan106Ebéd

Isan kulináris szentháromsága: grill csirke, papaya saláta, ragacsos rizs. Az ebédet Thaiföld legnagyobb és legöregebb füge fája mellett fogyasztjuk el, majd utána közelről is szemügyre vesszük ezt az igazán különleges fát, mely dzsungelként nőve egymaga egy egész szigetet beborít.

SelyemIsan112

A régió messzeföldön híres a selyemszövéséről és kiváló minőségű pamutjáról, és Isanban családok ezrei szőnek még selyem kelméket otthonukban kézi szövőszéken. Most megismerhetjük azt a generációk óta őrzött kulturális örökséget, ahogyan a selyem készül – a selyemhernyótól a blézerig.

Vacsora

Büfé vacsora Chaiyaphum egyik belvárosi éttermében. Mindent a szemnek, mindent a szájnak.

Esti program

Egy külön kategória a szórakozásban: Isan disco.

4. NAP

Távozás

Check-out, transzfer az autóbusz pályaudvarra.


TELITALÁLAT:

Azok számára, akik már látták Thaiföld legfontosabb nevezetességeit, és szeretnének három napig további különlegességekkel megismerkedni az ország turisták számára alig ismert részében.

ODAUTAZÁS:

Bangkokból a Morchit 2 autóbusz pályaudvarról óránként indulnak buszok Chaiyaphumba. A menetidő kb 5 óra. Több busz társaság is működik ezen az útvonalon. A legmodernebb luxus buszokkal a tcairbus közlekedik.

SZÁLLÁS:

Chaiyaphum egyik legelegánsabb resortjában földszintes kétágyas apartmanházakban. (Hűtő, internet, 32” LCD TV, saját terasz, 24 órás recepció.)

Egyágyas felár: 250 THB/éj

ÁR:

2800 THB/fő/nap, azaz 3×2800 THB=8400 THB/fő, amely magában foglalja a következőket:

Az ár nem tartalmazza az ivóvíz melletti egyéb ital fogyasztást.

ÉS A LEGJOBB AZ EGÉSZBEN:

Mi azt gondoljuk, hogy amellett, hogy három nap alatt bemutatjuk Isan történelmét, kultúráját és gasztronómiai kincseit, valamint természeti csodáira is hozunk példákat, a legjobb az egészben, hogy mindezt úgy tesszük, hogy a Phimai Történelmi Parkon kívül nem fogunk máshol külföldi turistával találkozni. Az élmény csak a miénk!

Célország Thaiföld
Indulás dátuma Igény szerint
Időtartam 3 nap/3 éjszaka
Indulás/Érkezés Chaiyaphum autóbusz pályaudvar / Chaiyaphum autóbusz pályaudvar
Létszám Ez az út 3-9 személy számára foglalható
Ár 2800 THB/fő/nap

Online érdeklődés

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefon (kötelező)

Üzenet